Uw partner voor natuursteen

 Al eens aan een keramisch werkblad gedacht? 

Keramiek

 

Een Keramieken werkblad oogt heel erg mooi. Het heeft de allure van natuursteen en is makkelijk te combineren met andere soorten materialen. De kleur van het werkblad komt altijd mooi uit en je kan verschillende soorten randafwerkingen combineren. Bovendien is een keramisch werkblad ook 100% kleurvast.

 

Je kan een keramisch blad voor verschillende doeleinden gebruiken:

Keukenwerkblad

Keramiek is uitermate geschikt voor een keukenblad omdat:

  • Het krasvast, vormvast en hittebestendig (450°C) is. Je kan hete potten en pannen direct op het keukenblad zetten zonder je zorgen te maken. Als je wil kan je zelfs recht op het keukenblad groenten snijden. We raden dit echter niet aan omdat je messen dan snel bot zullen worden, maar het kan.
  • Keramiek erg hygiënisch is. Het materiaal is niet poreus en volledig homogeen. Zo kunnen vloeistoffen en voedselresten er niet in trekken.
  • Het makkelijk te onderhouden is. Je hoeft het enkel met een doekje en eventueel een beetje milde zeep te vegen om alle resten te verwijderen.
  • Keramiek is te verkrijgen tot een grootte van 360 bij 120 cm wat het ideaal maakt voor een groot elegant ogend keukeneiland.
  • Je kan met de kleuren die voor handen zijn verschillende richtingen uit. Van bijzonder design tot een klassieke marmer look. Alles is mogelijk met Keramiek.
Buitenkeuken

Niets zo leuk als in de zomer of zelfs de winter gezellig samen te komen rond de barbecue met familie, vrienden en een lekker stukje vlees.  Dankzij zijn duurzame aard en ultracompacte structuur is keramiek ook geschikt voor buitenkeukens.

Badkamers

Keramiek is ook perfect te gebruiken in badkamers. Dit is de plek waar hygiëne op de eerste plek komt en ook het esthetische aspect goed tot zijn recht komt.

Nadelen van een keramisch werkblad:

Zoals elk materiaal heeft keramiek ook een aantal nadelen die u in gedachten moet houden wanneer u keuze maakt:

  • Het materiaal is gevoelig voor zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten. Als er bijtende stoffen op het blad terechtkomen kan je dit best zo snel mogelijk verwijderen om blijvende schade te voorkomen.
  • Het materiaal is ook minder goed bestand tegen puntbelasting. Scherpe voorwerpen die hard neerkomen op het blad kunnen ook schade veroorzaken.
  • Keramiek is niet onverwoestbaar. Het materiaal is zeer stevig en flexibel maar is niet stootvast. De randen van het blad blijven kwetsbaar.
  • Keramiek wordt opgebouwd uit meerdere laagjes, daarom raden wij aan om een vlakinbouw spoelbak te nemen. Het is mogelijk om een onderbouw spoelbak te nemen maar vlakinbouw oogt mooier.

Daarnaast kan je er ook best rekening mee houden dat keramiek prijziger is dan andere materialen. Dit is een afweging die je voor jezelf moet maken. Keramiek is dan ook een degelijk en uniek product dat jarenlang meegaat.