Natuursteen Van Ham

Uw partner voor natuursteen

Winkel is OPEN tijdens het bouwverlof

Beste klanten, Tijdens het bouwverlof is de winkel geopend van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u. GESLOTEN op 20 en 21 Juli "Nationale Feestdag". Normale uren vanaf 3 augustus.

CORONA maatregelen van de overheid

Beste klanten wij zijn terug open met inachtneming van de Corona maatregelen: - Max 4 personen in de winkel - Handen ontsmetten bij de ingangsdeur - 1.5 meter afstand houden van niet-gezinsleden Openingsuren: Maandag tot vrijdag 09.00-17.30 Hr Zaterdag ENKEL op voorafgemaakte afspraak tussen 09.00-12.00 Hr via telefoon: 011/54.65.75 of het contactformulier op deze site. "Laten we elkaar gezond houden" Team Van Ham

Hoe zit het met natuursteen in de badkamer?

Natuursteen in de badkamer is tijdloos en past binnen elke stijl: van klassiek, landelijk tot modern en minimalistisch. Er is voor elk wat wils. Het is wel belangrijk om bij uw keuze rekening te houden met een aantal belangrijke punten.
 • U kan natuursteen perfect combineren met vloerverwarming voor een lekker warme badkamer.
 • Een badkamervloer kan erg glad worden. Kies daarom voor een tegel met een antislip afwerking. Tegels met een ruwe afwerking zijn ook minder glad.
 • Vergeet niet uw badkamer te behandelen met een vlekstop. Dit om de steen te beschermen tegen zeepresten en kalkaanslag.
 • Onderhoud de natuursteen regelmatig met zachte producten. Zorg ervoor dat de onderhoudsproducten niet bijtend zijn en geen detergenten bevatten. Water en een natuurlijk schoonmaakproduct volstaan meestal.
 • Wanneer u verschillende meubels in de badkamer met dezelfde steen wilt bekleden, vraag dan of er platen beschikbaar zijn van de steen. Op deze manier kan u uw meubelen op maat laten maken. Dit oogt vaak mooier en vergemakkelijkt het kuisen. Er zijn minder voegen dus ook minder hoekjes waar vuil in kan kruipen.
 • Onthoud wel dat niet elke natuursteen of afwerking geschikt is voor de badkamer. Aarzel daarom niet om vrijblijvend meer info te vragen of kom eens een kijkje nemen in onze toonzaal.
  Badkamer, natuursteen, marmer

Tips om het juist materiaal te kiezen voor uw keukenblad

Om de juiste keuken te kiezen is het belangrijk eerst uzelf te kennen. Bent u een keukenprinses die graag veel ruimte heeft, graag potten en pannen gewoon ergens neerzet? Of kookt u minder vaak maar vindt u het erg belangrijk dat uw keuken er piekfijn uitziet? Er zijn zoveel verschillende types mensen en wij bieden voor elk type het ideale op maat gemaakte keukentablet.

Waar moet u rekening mee houden als u een keukenblad kiest?

 • Heb ik veel ruimte nodig?: Als u veel kookt, bakt heeft u meer ruimte nodig dan wanneer u de keuken gebruikt om een snelle maaltijd klaar te maken.
 • Onderhoud: Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Moet het keukenblad bestand zijn tegen dagelijks gebruik, vlekken, zuren of krassen. Elk materiaal heeft zijn voor en nadelen. Zo kan u afwegen welke aspecten het belangrijkst zijn voor u.
 • Hittebestendig? Wilt u de potten recht op het werkblad plaatsen? Dan kiest u best voor een natuurstenen of keramisch keukenblad.
 • Hygiëne: Een van de sterkste punten van bv. Composiet is dat het een antibacterieel materiaal is.
 • Kostprijs: Natuurstenen, composieten en Keramische werkbladen zijn duurder maar kwalitatief beter dan goedkopere materialen. Ze zijn duurzamer, sterker en gaan dus langer mee.

De keuze van het materiaal.

Bij natuursteen Van Ham maken wij keukenbladen uit 4 verschillende materialen. Marmer, Composiet, graniet en keramisch. Elk van deze materialen heeft zijn voor en nadelen. Composiet: Is samengesteld uit kunststof en kleine deeltjes natuursteen, is sterk, slijtvast en krasbestendig. In principe is het hittebestendig maar hete potten kunnen toch voor verkleuring zorgen. Daarnaast is composiet waterdicht en erg hygiënisch. Marmer: Is wat poreuzer en kan minder warmte verdragen dan bv. een granieten werkblad. Door voor een gepolierde afwerking te kiezen maakt u het materiaal beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Vaak wordt marmer gekozen voor zijn lichte kleur en unieke tekeningen. Graniet: Is een duurzaam materiaal. Het geeft uw keuken een luxueuze, rustieke uitstraling. Graniet is hitte- en krasbestendig maar licht poreus. D.w.z. vocht kan binnendringen en vlekken achterlaten. Gepolierde afwerkingen zorgen ervoor dat graniet hier beter tegen bestand is. Keramisch: Is een erg hard materiaal, is hitte-, vlek- en krasbestendig. U moet wel opletten met zware of scherpe voorwerpen. Als deze hard op het werkvlak vallen, kan er een scheur ontstaan. Het Is een duurder materiaal maar ook het duurzaamste materiaal om een keukenblad uit te maken.

De afwerking van uw keukenblad.

De drie meest voorkomende afwerkingen zijn: Poli: is een glanzende afwerking die het minst poreus is. Verzoet: Is een matte afwerking. Aciento: is een matte afwerking met hobbels op de oppervlakte. Al deze afwerkingen zijn mogelijk. De afwerking poli zorgt ervoor dat uw blad het best beschermd is. Het wordt hierdoor minder poreus. Denk er wel aan dat elk blad voor plaatsing een behandeling nodig heeft om ervoor te zorgen dat het optimaal bestendig is tegen de invloeden van buitenaf. Wilt u graag wat meer info over de verschillende mogelijkheden of bent u helemaal verkocht en wilt u een keukenblad in één van deze prachtige materialen? Aarzel dan niet om eens langs te komen bij Natuursteen Van Ham!      

Tips om je granieten keukenblad zo goed als nieuw te houden!

  aanrecht Wat doe je wanneer je keukenblad net geplaatst is?
 • Verwijder eventueel stof met een doek (geen water).
 • Als je na het vegen merkt dat het niet helemaal proper is, ga je er nog eens over met een vochtige doek. Weet wel dat je dan 24 uur moet wachten voor je de volgende stap kan ondergaan (het keukenblad moet volledig droog zijn).
 • Wanneer de steen droog en vlekvrij is, kan je naargelang het materiaal dat je koos een kleurverdieper (verzoete of geantikeerde steen) of een impregmeermiddel (glanzende steen) gebruiken om de steen te beschermen. Deze producten zorgen ervoor dat de poriën van de steen dicht gaan en dat er geen vuil in kan. Je brengt het product aan met een verfroller. je zorgt dat de steen 20 minuten lang nat blijft. Trekt het product sneller in de steen dan breng je wat extra aan. Na 20 minuten boen je het blad op met een schone, pluisvrije doek.
 • Na het aanbrengen van de bescherming wacht je 24 uur voor het keukenblad in gebruik te nemen. Dan pas is de bescherming helemaal ingetrokken.
Hoe zit het met het dagelijks onderhoud?
 • Je kan je blad dagelijks kuisen met een neutrale zeep (bv afwasmiddel).
 • We raden ook aan om wekelijks de steen te onderhouden met tripple effect (of een gelijkaardig product). Dit is een product dat zacht het vuil verwijderd en zorgt voor een extra bescherming.
Een vlek, wat nu?
 • Indien er een intensievere onderhoudsbeurt nodig is of je een vlek hebt kan je een sopje met warm water en wat witte cif gebruiken (Geen citroen omdat het zuur kan inbijten).
 • Gemorste dranken ruim je best zo vlug mogelijk op. Vooral koffie en thee maken hardnekkige vlekken.
Wat doe ik best niet met mijn keukenblad?
 • Gebruik geen schoonmaakproducten op basis van zuren, bleekmiddelen of ammoniak. We raden ook aan geen producten te gebruiken met een PH-waarde lager dan 10.
 • Gebruik geen schuursponsjes of staalwol (je kan hierdoor doffe plekken krijgen op je blad).
 • Zorg dat hete pannen altijd op een onderzetter staan. Als je ze rechtstreeks op het keukenblad plaats kan het beschadigd worden.
 • Pas op met zware toestellen op het keukenblad te zetten. Er kunnen scheuren ontstaan
Hoe zie ik dat mijn keukenblad aan een nieuwe bescherming toe is?
 • Verzoete, anciento, letano, gepolierde afwerking: mors enkele druppels proper water op het blad. Blijft het water in parels liggen? Dan is uw blad nog voldoende beschermd. Kleuren ze donker of maken ze een plasje, dan moet het blad opnieuw behandeld worden.
 • Composiet: Hier zitten de vlekken meestal aan de oppervlakte van het werkblad. Je kan ze dus gemakkelijk verwijderen met wat witte cif.
Deze info dient enkel als indicatie en komt verder uit onze jarenlange ervaring. Ze biedt geen garantie. Wilt u graag wat meer info? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming en natuursteen, de perfecte combinatie! Wil je graag je huis op een zuinige en effectieve manier verwarmen? Dan is vloerverwarming de keuze voor jou. Buizen in of op de dekvloer zorgen voor verwarming van een ruimte. Vloerverwarming heeft veel voordelen o.a. dat de kamer opwarmt door stralingswarmte. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid op pijl en heb je geen last van droge lucht. Stof circuleert niet door deze vorm van verwarmen. Dat maakt vloerverwarming ideaal voor mensen met een allergie. Er is een minder hoge keteltemperatuur nodig dan bij andere verwarmingselementen. Het materiaal is makkelijk te onderhouden en bovendien kan je de muren volledig benutten zonder rekening te houden met een radiator. Er bestaan twee soorten vloerverwarming. - Hydraulische vloerverwarming (warmwatersysteem). - Elektrische vloerverwarming. Hydraulische vloerverwarming Het watersysteem bestaat uit legpatronen van buisjes waardoor warm water gestuurd wordt. Je legt de vloerverwarmingsbuis in de cementdekvloer. Hoe korter je de buizen bij elkaar legt, hoe zuiniger. Hydraulische vloerverwarming vraagt meer voorbereiding en de installatie is complexer dan elektrische vloerverwarming. Het systeem is uiterst geschikt voor nieuwbouwwoningen, renovatieprojecten, residentiële woningen, industrie en commerciële sectoren. Een nadeel is wel dat hydraulische verwarming een langere opwarmingtijd heeft. Elektrische vloerverwarming Elektrische vloerverwarming plaats je onder een bestaande vloer, er is dus geen breekwerk nodig. De vloer wordt ook niet opgehoogd, want de systemen zijn dun. Dit systeem is geschikt voor nieuwbouwwoningen met houtskelet , renovatieprojecten en residentiële woningen. Het grote voordeel van Elektrische vloerverwarming is dat het snel opwarmt. Kies de vloerverwarming die voor u het best past en combineer hem met een stijlvolle natuurstenen vloer. Natuursteen is niet geïsoleerd en laat de warmte goed door waardoor deze gelijkmatig over de ruimte wordt verspreid. Anders dan bij andere vloerbekleding moet je je bij natuursteen geen zorgen maken over doorlaatbaarheid, het vocht of scheurtjes. Wil je dus een degelijk en betrouwbaar materiaal, kies dan voor natuursteen.

Keramische werkbladen

 Al eens aan een keramisch werkblad gedacht? 

Keramiek

 

Een Keramieken werkblad oogt heel erg mooi. Het heeft de allure van natuursteen en is makkelijk te combineren met andere soorten materialen. De kleur van het werkblad komt altijd mooi uit en je kan verschillende soorten randafwerkingen combineren. Bovendien is een keramisch werkblad ook 100% kleurvast.

 

Je kan een keramisch blad voor verschillende doeleinden gebruiken:

Keukenwerkblad

Keramiek is uitermate geschikt voor een keukenblad omdat:

 • Het krasvast, vormvast en hittebestendig (450°C) is. Je kan hete potten en pannen direct op het keukenblad zetten zonder je zorgen te maken. Als je wil kan je zelfs recht op het keukenblad groenten snijden. We raden dit echter niet aan omdat je messen dan snel bot zullen worden, maar het kan.
 • Keramiek erg hygiënisch is. Het materiaal is niet poreus en volledig homogeen. Zo kunnen vloeistoffen en voedselresten er niet in trekken.
 • Het makkelijk te onderhouden is. Je hoeft het enkel met een doekje en eventueel een beetje milde zeep te vegen om alle resten te verwijderen.
 • Keramiek is te verkrijgen tot een grootte van 360 bij 120 cm wat het ideaal maakt voor een groot elegant ogend keukeneiland.
 • Je kan met de kleuren die voor handen zijn verschillende richtingen uit. Van bijzonder design tot een klassieke marmer look. Alles is mogelijk met Keramiek.
Buitenkeuken

Niets zo leuk als in de zomer of zelfs de winter gezellig samen te komen rond de barbecue met familie, vrienden en een lekker stukje vlees.  Dankzij zijn duurzame aard en ultracompacte structuur is keramiek ook geschikt voor buitenkeukens.

Badkamers

Keramiek is ook perfect te gebruiken in badkamers. Dit is de plek waar hygiëne op de eerste plek komt en ook het esthetische aspect goed tot zijn recht komt.

Nadelen van een keramisch werkblad:

Zoals elk materiaal heeft keramiek ook een aantal nadelen die u in gedachten moet houden wanneer u keuze maakt:

 • Het materiaal is gevoelig voor zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten. Als er bijtende stoffen op het blad terechtkomen kan je dit best zo snel mogelijk verwijderen om blijvende schade te voorkomen.
 • Het materiaal is ook minder goed bestand tegen puntbelasting. Scherpe voorwerpen die hard neerkomen op het blad kunnen ook schade veroorzaken.
 • Keramiek is niet onverwoestbaar. Het materiaal is zeer stevig en flexibel maar is niet stootvast. De randen van het blad blijven kwetsbaar.
 • Keramiek wordt opgebouwd uit meerdere laagjes, daarom raden wij aan om een vlakinbouw spoelbak te nemen. Het is mogelijk om een onderbouw spoelbak te nemen maar vlakinbouw oogt mooier.

Daarnaast kan je er ook best rekening mee houden dat keramiek prijziger is dan andere materialen. Dit is een afweging die je voor jezelf moet maken. Keramiek is dan ook een degelijk en uniek product dat jarenlang meegaat.