Uw partner voor natuursteen

Tips om het juist materiaal te kiezen voor uw keukenblad

Om de juiste keuken te kiezen is het belangrijk eerst uzelf te kennen. Bent u een keukenprinses die graag veel ruimte heeft, graag potten en pannen gewoon ergens neerzet? Of kookt u minder vaak maar vindt u het erg belangrijk dat uw keuken er piekfijn uitziet? Er zijn zoveel verschillende types mensen en wij bieden voor elk type het ideale op maat gemaakte keukentablet.

Waar moet u rekening mee houden als u een keukenblad kiest?

  • Heb ik veel ruimte nodig?: Als u veel kookt, bakt heeft u meer ruimte nodig dan wanneer u de keuken gebruikt om een snelle maaltijd klaar te maken.
  • Onderhoud: Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Moet het keukenblad bestand zijn tegen dagelijks gebruik, vlekken, zuren of krassen. Elk materiaal heeft zijn voor en nadelen. Zo kan u afwegen welke aspecten het belangrijkst zijn voor u.
  • Hittebestendig? Wilt u de potten recht op het werkblad plaatsen? Dan kiest u best voor een natuurstenen of keramisch keukenblad.
  • Hygiëne: Een van de sterkste punten van bv. Composiet is dat het een antibacterieel materiaal is.
  • Kostprijs: Natuurstenen, composieten en Keramische werkbladen zijn duurder maar kwalitatief beter dan goedkopere materialen. Ze zijn duurzamer, sterker en gaan dus langer mee.

De keuze van het materiaal.

Bij natuursteen Van Ham maken wij keukenbladen uit 4 verschillende materialen. Marmer, Composiet, graniet en keramisch. Elk van deze materialen heeft zijn voor en nadelen. Composiet: Is samengesteld uit kunststof en kleine deeltjes natuursteen, is sterk, slijtvast en krasbestendig. In principe is het hittebestendig maar hete potten kunnen toch voor verkleuring zorgen. Daarnaast is composiet waterdicht en erg hygiënisch. Marmer: Is wat poreuzer en kan minder warmte verdragen dan bv. een granieten werkblad. Door voor een gepolierde afwerking te kiezen maakt u het materiaal beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Vaak wordt marmer gekozen voor zijn lichte kleur en unieke tekeningen. Graniet: Is een duurzaam materiaal. Het geeft uw keuken een luxueuze, rustieke uitstraling. Graniet is hitte- en krasbestendig maar licht poreus. D.w.z. vocht kan binnendringen en vlekken achterlaten. Gepolierde afwerkingen zorgen ervoor dat graniet hier beter tegen bestand is. Keramisch: Is een erg hard materiaal, is hitte-, vlek- en krasbestendig. U moet wel opletten met zware of scherpe voorwerpen. Als deze hard op het werkvlak vallen, kan er een scheur ontstaan. Het Is een duurder materiaal maar ook het duurzaamste materiaal om een keukenblad uit te maken.

De afwerking van uw keukenblad.

De drie meest voorkomende afwerkingen zijn: Poli: is een glanzende afwerking die het minst poreus is. Verzoet: Is een matte afwerking. Aciento: is een matte afwerking met hobbels op de oppervlakte. Al deze afwerkingen zijn mogelijk. De afwerking poli zorgt ervoor dat uw blad het best beschermd is. Het wordt hierdoor minder poreus. Denk er wel aan dat elk blad voor plaatsing een behandeling nodig heeft om ervoor te zorgen dat het optimaal bestendig is tegen de invloeden van buitenaf. Wilt u graag wat meer info over de verschillende mogelijkheden of bent u helemaal verkocht en wilt u een keukenblad in één van deze prachtige materialen? Aarzel dan niet om eens langs te komen bij Natuursteen Van Ham!