Vloerverwarming voor uw woningVloerverwarming en natuursteen, de perfecte combinatie. Wil je graag je huis op een zuinige en effectieve manier verwarmen? Dan is vloerverwarming de keuze voor jou.

Buizen in of op de dekvloer zorgen voor verwarming van een ruimte. Vloerverwarming heeft veel voordelen o.a. dat de kamer opwarmt door stralingswarmte. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid op pijl en heb je geen last van droge lucht.

Stof circuleert niet door deze vorm van verwarmen. Dat maakt vloerverwarming ideaal voor mensen met een allergie. Er is een minder hoge keteltemperatuur nodig dan bij andere verwarmingselementen. Het materiaal is makkelijk te onderhouden en bovendien kan je de muren volledig benutten zonder rekening te houden met een radiator.

Er bestaan twee soorten vloerverwarming. Hydraulische vloerverwarming (warmwatersysteem) en elektrische vloerverwarming.

Hydraulische vloerverwarming

Het watersysteem bestaat uit legpatronen van buisjes waardoor warm water gestuurd wordt. Je legt de vloerverwarmingsbuis in de cementdekvloer. Hoe korter je de buizen bij elkaar legt, hoe zuiniger. Hydraulische vloerverwarming vraagt meer voorbereiding en de installatie is complexer dan elektrische vloerverwarming. Het systeem is uiterst geschikt voor nieuwbouwwoningen, renovatieprojecten, residentiële woningen, industrie en commerciële sectoren. Een nadeel is wel dat hydraulische verwarming een langere opwarmingtijd heeft.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming plaats je onder een bestaande vloer, er is dus geen breekwerk nodig. De vloer wordt ook niet opgehoogd, want de systemen zijn dun. Dit systeem is geschikt voor nieuwbouwwoningen met houtskelet, renovatieprojecten en residentiële woningen. Het grote voordeel van elektrische vloerverwarming is dat het snel opwarmt.

Kies de vloerverwarming die voor u het best past en combineer hem met een stijlvolle natuurstenen vloer. Natuursteen is niet geïsoleerd en laat de warmte goed door waardoor deze gelijkmatig over de ruimte wordt verspreid. Anders dan bij andere vloerbekleding moet je je bij natuursteen geen zorgen maken over doorlaatbaarheid, het vocht of scheurtjes. Wil je dus een degelijk en betrouwbaar materiaal, kies dan voor natuursteen.

Wilt u ook graag vloerverwarming in uw woning?

Natuursteen Van Ham is een familiebedrijf gevestigd in Lommel dat zich bezighoudt met maatwerk in natuursteen. In ons gamma vindt u marmer, graniet, composiet en keramiek uit de beste groeves. Bovendien zijn we gespecialiseerd in de Belgische blauwe hardsteen van Carrières du Hainaut.

Contacteer ons

Meest recente posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

Projecten in de kijker

Laat u inspireren door bestaande projecten en realisaties en doe nieuwe ideeën op voor
​​​​​​​uw toekomstige projecten.

De middelen die onze experts hanteren is pure kunst!

Wij gebruiken de nieuwste technologieën en produceren kwaliteitsvolle stukken op maat die naadloos geïntegreerd kunnen worden in uw interieur. Wil u meer weten over deze technieken en afwerking? 

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

De middelen die onze experts hanteren is pure kunst!

Wij gebruiken de nieuwste technologieën en produceren kwaliteitsvolle stukken op maat die naadloos geïntegreerd kunnen worden in uw interieur. Wil u meer weten over deze technieken en afwerking?