Grafmonumenten

Grafmonumenten

Bij het overlijden van een dierbare zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden. Er zal niet alleen over de uitvaart, maar ook over een grafmonument nagedacht moeten worden. Wij staan u graag bij in het maken van een keuze voor een passend en stijlvol grafmonument.

Tevens regelen wij ook alles vanaf het moment dat u de steen bestelt, zoals de belettering, plaatsing, fundatie, vergunningen en alles wat er nog meer bij zou komen.

Door het model en opschrift krijgt een grafmonument een persoonlijk tintje, maar ook een decoratie kan het monument een geheel eigen stijl geven. Decoraties kunnen op verschillende manieren worden aangebracht, namelijk door middel van hakken, stralen en laser. Laatstgenoemde methode wordt gebruikt voor het afbeelden van foto’s op zwart graniet of glas. Hiermee kan een levensecht beeld worden gecreëerd.

Aarzel dus niet om eens een bezoekje te brengen aan onze toonzaal zodat wij u optimaal kunnen ondersteunen met deskundig advies en zo samen met u kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Grafmonumenten

Vroeger werd er in de meeste gevallen voor wit marmermeren of hardstenen grafstenen gekozen, tegenwoordig worden bijna alle grafmonumenten uit graniet gemaakt. 

Graniet heeft als voordeel dat het erg duurzaam is en weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast heeft graniet een degelijke, stijlvolle uitstraling. Mocht u in ons assortiment geen grafmonument naar uw wens kunnen vinden, dan maken wij uiteraard samen met u een ontwerp.

Kindermonumenten

Er is niets erger dan het overlijden van een kind. Hierbij spelen vele emoties een rol. Het creëren van een passend gedenkteken op de laatste rustplaats is voor de nabestaanden dan ook van groot belang. Wij hebben een aantal modellen die hier zeer geschikt voor zijn. Ook kunnen wij het monument geheel naar uw wens invullen.

Urnenmonumenten

Na een crematie kan het as van de overledene in een asbus worden bijgezet. Mensen kiezen er steed vaker voor om deze bus zijn eigen plek te geven op de begraafplaats. Hierdoor hebben de nabestaanden een duidelijke plaats waar zij naartoe kunnen gaan om de overledene te herdenken. 

Er zijn twee mogelijkheden: de urne kan in een speciale urnenmuur worden geplaatst of men kan er voor kiezen om de urne in een urnenkelder te begraven, waarna het graf met een monument wordt gemarkeerd.

Wanneer u kiest voor plaatsing in een urnemuur, kunnen wij de ruimte in de muur afdekken met een natuurstenen gedenkplaat. Daarnaast kan de asbus een plaatsje krijgen bij u thuis. Hiervoor hebben wij diverse sierurnen in ons gamma.

Onderhoud van grafmonumenten

Afhankelijk van het materiaal heeft een grafmonument periodiek onderhoud nodig. Een hardstenen of marmeren monument wat vaker dan een geheel granieten monument.

Mocht u het grafmonument zelf willen onderhouden, dan hebben wij voor u een onderhoudsmiddel dat het bijhouden van het graf aanzienlijk vergemakkelijkt. Dit middel, genaamd Lithofin steenrein, bestrijdt groene aanslag op grafmonumenten, maar ook op muren, daken, tegelpaden, flag-stones, bielsen, tuinmeubelen, etc.

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

De middelen die onze experts hanteren is pure kunst!

Wij gebruiken de nieuwste technologieën en produceren kwaliteitsvolle stukken op maat die naadloos geïntegreerd kunnen worden in uw interieur. Wil u meer weten over deze technieken en afwerking?