Keukenbladen

Keukenbladen

Graniet

Sinds jaar en dag kiezen mensen bij het kopen van een nieuwe keuken voor een granieten aanrechtblad. Graniet is één van de hardste steensoorten en is hierdoor uitermate geschikt voor deze toepassing. De mogelijkheden voor een natuurstenen aanrechtblad zijn zeer uiteenlopend. Naast een aanrechtblad moet je ook nadenken over een bijpassende achterwand, een keukeneiland, aanrechtpintjes etc.

Bij het renoveren van uw keuken kan u natuurlijk ook kiezen voor een natuurstenen keukenblad. Onze vakmensen plaatsen het blad met veel zorg en vakkennis. In onze showroom staat u versteld van de mogelijkheden die er zijn. Door het polijsten of zoeten van het werkblad wordt de unieke tekening en kleur zichtbaar en dit geeft uw blad een bijzondere uitstraling. 

Wie voor een granieten werkblad kiest, kiest voor een haast onverwoestbare kwaliteit. Een granieten werkblad kan letterlijk tegen een stootje en kan behandeld worden met alle niet-agressieve schoonmaakmiddelen. Graniet kan in iedere vorm of afmeting die u wenst worden vervaardigd. 

Op basis van een nauwkeurige werktekening wordt het blad precies op maat gezaagd en worden de openingen voor uw kookelement en spoelbak(ken) ingefreesd. Wanneer u kiest voor graniet bent u zeker van een kwalitatief sterk werkblad wat een leven lang mee gaat. 

Composiet en keramiek

Steeds vaker wordt er ook gekozen voor een composiet of keramiek keukenblad. In onze toonzaal hebben we een waaier aan kleuren die mogelijk zijn in deze materialen. Het voordeel van composiet en keramiek is dat ze in effen kleuren verkrijgbaar zijn. 

Waar je bij graniet (bijna) altijd een tekening in de steen hebt, is dit bij composiet en keramiek niet noodzakelijk het geval. Het verschil tussen deze twee bestaat erin dat je bij composiet wat voorzichtiger moet zijn dan bij Keramiek. Keramiek is gebakken op hoge temperatuur en is beter bestand tegen hitte dan composiet.

Onderhoud van graniet

Graniet is enigszins poreus. Om te voorkomen dat vuil en vocht het werkblad vervuilen heeft een granieten werkblad onderhoud nodig. U kunt het blad impregneren zodat het een beschermlaag krijgt. 

Tijdens het gebruik kunt u het blad dan gewoon schoonmaken met een sopje van een niet-agressief mild schoonmaakmiddel. U kan deze beschermlaag periodiek opnieuw aan brengen. 

Gezoete en anticato bladen hebben meer bescherming en onderhoud nodig, omdat de bladen een meer open structuur hebben dan een gepolijst blad.

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

De middelen die onze experts hanteren is pure kunst!

Wij gebruiken de nieuwste technologieën en produceren kwaliteitsvolle stukken op maat die naadloos geïntegreerd kunnen worden in uw interieur. Wil u meer weten over deze technieken en afwerking?