7 tips om het juiste materiaal te kiezen voor uw keukenbladOm de juiste keuken te kiezen is het belangrijk eerst uzelf te kennen. Bent u een keukenprinses die graag veel ruimte heeft, graag potten en pannen gewoon ergens neerzet? Of kookt u minder vaak maar vindt u het erg belangrijk dat uw keuken er piekfijn uitziet? Er zijn zoveel verschillende types mensen en wij bieden voor elk type het ideale op maat gemaakte keukentablet.

Waar moet u rekening mee houden als u een keukenblad kiest?

  • Ruimte: als u veel kookt, bakt heeft u meer ruimte nodig dan wanneer u de keuken gebruikt om een snelle maaltijd klaar te maken.
  • Onderhoud: er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Moet het keukenblad bestand zijn tegen dagelijks gebruik, vlekken, zuren of krassen. Elk materiaal heeft zijn voor en nadelen. Zo kan u afwegen welke aspecten het belangrijkst zijn voor u.
  • Hittebestendigheid: wilt u de potten recht op het werkblad plaatsen? Dan kiest u best voor een natuurstenen of keramisch keukenblad.
  • Hygiëne: een van de sterkste punten van bv. Composiet is dat het een antibacterieel materiaal is.
  • Kostprijs: natuurstenen, composieten en Keramische werkbladen zijn duurder maar kwalitatief beter dan goedkopere materialen. Ze zijn duurzamer, sterker en gaan dus langer mee.

De keuze van het materiaal

Bij natuursteen Van Ham maken wij keukenbladen uit 4 verschillende materialen. Marmer, Composiet, graniet en keramisch. Elk van deze materialen heeft zijn voor en nadelen.

Marmer is wat poreuzer en kan minder warmte verdragen dan bv. een granieten werkblad. Door voor een gepolierde afwerking te kiezen maakt u het materiaal beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Vaak wordt marmer gekozen voor zijn lichte kleur en unieke tekeningen.

Composiet is samengesteld uit kunststof en kleine deeltjes natuursteen, is sterk, slijtvast en krasbestendig. In principe is het hittebestendig maar hete potten kunnen toch voor verkleuring zorgen. Daarnaast is composiet waterdicht en erg hygiënisch.

Graniet is een duurzaam materiaal. Het geeft uw keuken een luxueuze, rustieke uitstraling. Graniet is hitte- en krasbestendig maar licht poreus. D.w.z. vocht kan binnendringen en vlekken achterlaten. Gepolierde afwerkingen zorgen ervoor dat graniet hier beter tegen bestand is.

Keramisch is een erg hard materiaal, is hitte-, vlek- en krasbestendig. U moet wel opletten met zware of scherpe voorwerpen. Als deze hard op het werkvlak vallen, kan er een scheur ontstaan. Het Is een duurder materiaal maar ook het duurzaamste materiaal om een keukenblad uit te maken.

De afwerking van uw keukenblad

De drie meest voorkomende afwerkingen zijn poli, verzoet en aciento. Poli is een glanzende afwerking die het minst poreus is. Verzoet is een matte afwerking en aciento is een matte afwerking met hobbels op de oppervlakte. Al deze afwerkingen zijn mogelijk. De afwerking poli zorgt ervoor dat uw blad het best beschermd is. Het wordt hierdoor minder poreus.

Denk er wel aan dat elk blad voor plaatsing een behandeling nodig heeft om ervoor te zorgen dat het optimaal bestendig is tegen de invloeden van buitenaf.

Wilt u een keukenblad in één van deze prachtige materialen?

Natuursteen Van Ham is een familiebedrijf gevestigd in Lommel dat zich bezighoudt met maatwerk in natuursteen. In ons gamma vindt u marmer, graniet, composiet en keramiek uit de beste groeves. Bovendien zijn we gespecialiseerd in de Belgische blauwe hardsteen van Carrières du Hainaut.

Contacteer ons

Meest recente posts

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

Projecten in de kijker

Laat u inspireren door bestaande projecten en realisaties en doe nieuwe ideeën op voor
​​​​​​​uw toekomstige projecten.

De middelen die onze experts hanteren is pure kunst!

Wij gebruiken de nieuwste technologieën en produceren kwaliteitsvolle stukken op maat die naadloos geïntegreerd kunnen worden in uw interieur. Wil u meer weten over deze technieken en afwerking? 

Blijf op de hoogte van tips en advies met onze nieuwsbrief

In de kijker

De middelen die onze experts hanteren is pure kunst!

Wij gebruiken de nieuwste technologieën en produceren kwaliteitsvolle stukken op maat die naadloos geïntegreerd kunnen worden in uw interieur. Wil u meer weten over deze technieken en afwerking?